Staat kraanwater nog niet standaard op uw menu? We delen graag zes redenen om vaker kraanwater te drinken. Thuis of onderweg.

1. Kraanwater reguleert de lichaamstemperatuur

Water is onmisbaar voor het functioneren van het lichaam. Water reguleert de lichaamstemperatuur en zorgt dat de vochthuishouding op peil blijft. Op warme zomerdagen is het voor iedereen, maar met name voor ouderen en kinderen, nog belangrijker om voldoende water te drinken, bij voorkeur anderhalve liter per dag. Zo wordt het vochtverlies voldoende aangevuld. 

2. Kraanwater bevat mineralen

Van nature zitten er allerlei mineralen in kraanwater, zoals calcium, magnesium, natrium en kalium. Deze zijn van belang voor de opbouw van uw botten. Water helpt bij het verteren en opnemen van het eten. Het afweersysteem verbetert, waardoor de kans op ziekte afneemt. Ook geeft het drinken van water energie.

3. Kraanwater bevat nul calorieën

Andere dranken, zoals frisdrank of drinkyoghurt, worden in het lichaam omgezet in water. Alleen daarin kunnen ook vetten, suikers of andere toevoegingen zitten. Kraanwater bevat nul calorieën. Een gezond alternatief!

4. Kraanwater is goedkoop

Per 1000 liter kraanwater betaalt u nog geen euro. Dat is per glas water nog geen twee duizendste van één eurocent. Daarvoor wordt het ook nog 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bij u thuis afgeleverd. 

5. Kraanwater is vers

Kraanwater komt vers uit de kraan, op dat moment is de kwaliteit ook het beste. Als u een week of langer van huis bent weggeweest, raden wij u aan bij thuiskomst uw kranen 1 minuut door te laten lopen.

6. Kraanwater is duurzaam

Het heeft geen milieubelastende verpakking of transport nodig. Bovendien werkt Brabant Water 100% klimaatneutraal.

Meer lezen over