Vanuit ons opleidingscentrum bieden wij diverse drinkwatertrainingen aan die bijdragen aan de ontwikkeling van drinkwaterexperts van de toekomst.

Opleidingsaanbod

Op dit moment bieden wij de KIAD-training en watermeter wisselaar training aan.

KIAD-training

waterwingebied

KIAD (Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater) is een persoonscertificering voor monteurs van aannemers en drinkwaterbedrijven. Een KIAD-certificaat is binnen Brabant Water al verplicht gesteld voor experts die drinkwaterleidingen aanleggen of werken aan het drinkwaterdistributienet. Ter voorbereiding op het KIAD-examen bieden wij een KIAD-training aan. Zo kunt u met vertrouwen het KIAD-examen afleggen.

Watermeter wisselaar

karaf en glas water met citroen in keuken

Na deze training kunt u aan de slag als watermeter wisselaar. Deze grondige training stelt u in staat om theoretische kennis en praktische vaardigheden op te doen met betrekking tot onder andere veiligheid, hygiëne en kwaliteit bij het wisselen van een watermeter. 

Leerling monteur Farah-Addin vertelt...

“Het praktijkgedeelte maakt de opleiding heel leuk. Doordat je vier dagen per week meeloopt met een ervaren monteur, leer je heel veel. Je vertaalt samen de theorie naar de praktijk."

Farah-Addin Ajroud, leerling monteur bij Brabant Water.

Monteur en trainer Herman vertelt...

“Opleiden van studenten geeft mij energie. Ik kom net zoals de studenten uit de praktijk. Daardoor begrijpen we elkaar. Ik geef op een eenvoudige en duidelijke manier praktijkinstructies. De studenten goed begeleiden staat voorop. Zo is het voor mij en voor hen leuk!”

Herman van den Heuvel, senior monteur. Herman verzorgt KIAD-trainingen en praktijk- en theorielessen aan mbo niveau 2 en 3 studenten.