In Vessem bij ons waterproductiebedrijf is de bouw van een actief koolfilter gestart. Een actief koolfilter zorgt ervoor dat het grondwater wordt voorgezuiverd en dat in de toekomst de volledige capaciteit van waterproductiebedrijf Vessem kan worden benut. Zo kunnen we het waternet blijven voorzien van drinkwater met de beste kwaliteit.

Wat is een actief koolfilter?

Een actief koolfilter is een filter gevuld met kool. Het kool absorbeert de verontreinigingen in het grondwater dat door dit filter gaat. Na de zuivering door het actieve koolfilter, wordt het water op normale wijze verder gezuiverd tot drinkwater. Door het actieve koolfilter zorgen wij dus voor nóg schoner water!

Waarom een actief koolfilter?

Brabant Water meet altijd de kwaliteit van het grondwater en zuivert dit vervolgens tot geschikt drinkwater. Soms vangen wij grondwater op met een verhoogde concentratie van schadelijke stoffen. Dit water willen we extra zuiveren! Daarom plaatsen wij nu een actief koolfilter bij waterproductiebedrijf Vessem.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Bij ons waterproductiebedrijf in Vessem komt een extra gebouw op het terrein waarin de installatie van het filter wordt geplaatst. Tijdens de bouw kan het (bouw)verkeer in de omgeving tijdelijk toenemen. Ook kunnen omwonenden en recreanten enige geluidsoverlast ervaren. We doen er alles aan om hinder te minimaliseren.

Wanneer vindt de bouw plaats?

De bouw van het actieve koolfilter gaat mei 2023 van start. De werkzaamheden vinden doordeweeks tijdens werktijden plaats. We verwachten dat de bouw midden 2024 afgerond is.