Zonder innovatie geen toekomst. Die gedachte wordt binnen Brabant Water alsmaar meer omarmd én vormgegeven. Een schitterend voorbeeld hiervan is het project SOFIA (Smart Operations From Intelligent Assets). We ontwikkelen een digitale kopie van ons 20.000 kilometer lange waterleidingnet. Anders gezegd: een ‘Digital Twin’. Een fantastische ontwikkeling en tegelijkertijd een gigantische uitdaging.

Waarom een digitale kopie van ons waterleidingnet?

Met behulp van sensoren, slimme watermeters en een speciaal dataplatform verzamelen we straks real time data over de status van het netwerk en het water dat hier doorheen stroomt, van waterproductiebedrijf tot watermeter. Dit geeft ons actueel inzicht en ongelooflijk veel informatie waarmee onze werkprocessen verder kunnen optimaliseren. Hierdoor zijn we niet alleen in staat direct in te grijpen als er problemen zijn in de waterlevering, maar kunnen we ook grote opgaves als klimaatverandering en een sterk verhoogde watervraag beter aanpakken.

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Met wie werken we samen?

Voor het opstellen van de blauwdruk van de Digital Twin werken we samen met onze ervaren partner Idrica uit Spanje.

Wanneer hebben we dit gerealiseerd?

De blauwdruk willen we in 2022 opleveren. Op basis van de van de blauwdruk starten we in 2023 met de bouw van de Digital Twin. Hiervoor gaan we op zoek naar de beste oplossingen in de markt. De digitale kopie van ons leidingnet willen we in 2025 realiseren.