Brabant Water is actief op het gebied van elektronische facturatie. E-facturen kunnen wij efficiënter verwerken waardoor we sneller kunnen betalen.

Wat is een e-factuur?

Een e-factuur is een elektronisch document (geen digitaal bestand, zoals een pdf). De belangrijkste verschillen tussen pdf-facturen en e-facturen zijn het bestandsformaat, beveiliging en de manier van uitwisselen. Een e-factuur is een document dat is opgesteld conform een (wereldwijd) gestandaardiseerde bestandsstructuur en formaat, veelal zijn dit UBL of XML-documenten.

Veiligheid van e-facturatie

Een e-factuur wordt altijd via een beveiligde verbinding uitgewisseld (via een e-facturatienetwerk) waarbij de authenticiteit van de verzender en ontvanger 100% gewaarborgd zijn. Hiermee zijn uw gegevens op een hoog niveau beveiligd. De (persoons)gegevens die op de factuur staan zijn hiermee goed beschermd.

Voordelen van e-facturatie

Door het automatiseren van bepaalde handelingen, worden uw e-facturen efficiënter
verwerkt en is de kans op fouten klein. Wij kunnen uw factuur daardoor sneller betalen. Er zijn verschillende manieren om een
e-factuur te versturen. Daardoor is er altijd een manier van
e-factureren die goed past bij uw organisatie.

Overstappen op e-facturatie

E-facturatie is mogelijk voor al onze leveranciers. Het maakt niet uit of u veel of weinig facturen stuurt, met of zonder boekhoudpakket/ERP-systeem werkt. Er zijn drie manieren waarop u
e-facturen kunt aanleveren:
 

  • Online facturen aanmaken en versturen

Ook wanneer u geen gebruik maakt van een boekhoudpakket kunt u e-facturen sturen aan Brabant Water. U maakt een account aan, logt in, maakt online handmatig een elektronische factuur aan en verstuurt die vervolgens direct beveiligd. Zo eenvoudig kan het zijn. De ideale manier als u slechts enkele facturen per maand of jaar stuurt.

  • PDF-facturen omzetten naar een e-factuur

Stuurt u facturen als PDF via uw boekhoudpakket maar vraagt uw klant om een e-factuur? TIE Kinetix kan uw PDF-factuur automatisch omzetten naar een e-factuur, conform alle juridische eisen die gelden. Eenvoudig, voordelig en veilig.

Meld u direct aan op de website van TIE Kinetix

  • Directe koppeling met uw boekhoudpakket

U wilt direct vanuit uw boekhoudpakket/ERP-systeem volledig elektronische facturen versturen, zodat u alle handelingen in uw eigen boekhoudpakket uitvoert. TIE Kinetix heeft standaardkoppelingen voor diverse boekhoudpakketten. Dit is de ideale manier als u dagelijks facturen stuurt.

Meld u direct aan op de website van TIE Kinetix 

E-facturatie provider TIE Kinetix kan u adviseren welke methode het best bij u past. U kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 088 369 80 00, per e-mail via [email protected] of kijk op de website van TIE Kinetix.

Vragen?

Als u vragen hebt over het proces of specifieke facturen, neemt u  dan contact op met onze afdeling Financiële Administratie via telefoonnummer 073 683 78 11 of via ons e-mailadres.