De beschikbaarheid van kwalitatief goed water - nu en in de toekomst - is voor steeds meer bedrijven een punt van aandacht. Bent u ook kritisch op uw waterstromen en zet u water graag zo efficiënt mogelijk in? Dan kunt u bij ons terecht. Voor zakelijke klanten voeren wij regelmatig waterscans uit. Daarbij adviseren wij over de inzet van alternatieve bronnen en het besparen op of hergebruiken van water.

Alternatieve waterbronnen

Voor bedrijfsprocessen als reinigen of koelen is lang niet altijd drinkwater nodig. Alternatieve waterbronnen, zoals regenwater of kanaalwater zijn vaak een prima vervanger van drinkwater. Met behulp van waterscans bieden wij bedrijven inzicht in hun waterstromen en laten wij zien waar besparingen of hergebruik van water mogelijk zijn. 

Ik wil een gratis Brabant WaterScan

Via onze dochteronderneming HydroBusiness kunnen wij zelfs nog een stapje verder gaan en u volledig ontzorgen op het gebied van industrie- en afvalwater. HydroBusiness levert water op maat en zuivert afvalwater, eventueel in combinatie met de productie van biogas. Niet de installatie staat hierbij centraal, maar het resultaat. U betaalt voor een betrouwbare levering en verwerking van water.

Wat kan HydroBusiness voor mijn bedrijf betekenen?

Hergebruik gezuiverd afvalwater

Samen met de Brabantse waterschappen werken wij aan de Waterfabriek. Het doel van de waterfabriek is om gezuiverd afvalwater op te werken en geschikt te maken voor hergebruik in de vorm van proceswater. We brengen in kaart waar de inzet van gezuiverd afvalwater kansrijk is. Dit is onder andere afhankelijk van de gewenste waterkwaliteit door de afnemer, de fysieke afstand tussen rioolwaterzuivering en afnemer(s) en het benodigd volume. Met name kijken we naar toepassingen voor de landbouw en de industrie. Zowel drinkwaterkwaliteit als demi-water is mogelijk. 

Back up naast eigen watervoorziening

Kiest u voor de inzet van alternatieve bronnen, bijvoorbeeld zoals hierboven beschreven? En wilt u tegelijkertijd profiteren van onze hoge leveringszekerheid? Dan kunnen wij een back-up voorziening via ons leidingnet realiseren. U krijgt dan een aansluiting, die past bij uw bedrijfsproces en die u in kunt zetten wanneer de alternatieve waterbron (tijdelijk) niet beschikbaar is. 

Meer weten?

Stel uw vraag per e-mail of neem dan contact op met onze klantenservice, telefoonnummer 073 683 80 00.

Ook interessant