Op woensdag 23 september doen in heel Nederland scholen en bso’s mee met de Nationale Kraanwaterdag. Ruim 200.000 kinderen drinken die dag niet alleen kraanwater maar gaan in de klas aan de slag met ‘slim gebruik van kraanwater’. Ook in Brabant doen duizenden kinderen mee aan deze Nationale Kraanwaterdag.

Kraanwater drinken op school

Kraanwater is een gezonde dorstlesser, thuis en op school. Brabant Water stimuleert kinderen het hele jaar door om ook op school kraanwater te drinken. Op Kraanwaterdag wordt gevraagd op school alleen kraanwater te drinken en geen suikerhoudende drankjes. 

Kraanwaterles op school

Leraren geven op Nationale Kraanwaterdag een speciale les over kraanwater. Tijdens deze les wordt kinderen uitgelegd waar het kraanwater vandaan komt en waarom het zo gezond is. Dit jaar wordt ook aandacht gevraagd voor slim en bewust omgaan met kraanwater. Hiervoor maken zij gebruik van de website www.kraanwaterdag.nl

Videoboodschap

Met een videoboodschap daagt minister Cora van Nieuwenhuizen in de klassen de kinderen uit om slimme waterbespaarideeën te bedenken. De klas met het beste idee mag dat in oktober zelf aan de minister overhandigen.   

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Over Nationale Kraanwaterdag

Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Brabant Water, PWN, Dunea, Oasen, Waterbedrijf Groningen, WML, Evides, Waternet en WMD gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Deze dag wordt ondersteund door vele partners.

Ook interessant

Meer lezen over