Vandaag was het zover: het hoogste punt van het nieuwe zuiveringsgebouw op ons drinkwaterproductiebedrijf in Eindhoven is bereikt. Met een druk op de knop werd de vlag gehesen en sprak algemeen directeur Rob van Dongen zijn trots uit over het resultaat en de voortgang van de bouw. Ook bedankte hij iedereen die aan het gebouw heeft gewerkt. Deze bijzondere mijlpaal werd gevierd met onder andere de aannemers ADS Groep B.V., Van Boekel Bouw & Infra en Huisman Etech Experts BV.

Het nieuwe zuiveringsgebouw wordt de blikvanger van het terrein aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven en wordt in december 2025 in gebruik genomen. Het gebouw is ontworpen door Brabant Water in combinatie met INBO. Het verbeeldt een opgetild landschap met aardlagen in de gevel en een groene daktuin. In het gebouw wordt grondwater uit diverse waterwingebieden rondom Eindhoven - Groote Heide, Klotputten, Velddoornweg en Aalsterweg - gezuiverd tot drinkwater van uitmuntende kwaliteit.

Waterproductiebedrijf Eindhoven is al 120 jaar oud. Brabant Water vernieuwt de komende jaren deze grootste grondwaterzuivering van Nederland tot een duurzaam en toekomstbestendig drinkwaterproductiebedrijf. Momenteel voorziet dit drinkwaterproductiebedrijf al 300.000 huishoudens in Eindhoven en omgeving van drinkwater. Om inwoners ook de komende decennia voldoende drinkwater te kunnen leveren, maken we het waterproductiebedrijf toekomstbestendig. We voorzien de locatie van de nieuwste, duurzame technieken en innovaties.

Lees hier meer over de nieuwbouw in Eindhoven

de vlag wordt gehesen