In samenwerking met het Koning Willem I College bieden wij de mbo niveau 2 en 3 opleidingen (eerste) monteur gas-, water- of warmtedistributie aan voor leerling monteurs binnen en buiten Brabant Water. 

Informatie over de opleiding

De mbo niveau 2 opleiding duurt gemiddeld anderhalf jaar en de mbo niveau 3 opleiding gemiddeld twee jaar. In deze beroepsbegeleidende leerweg (BBL), volgt u één dag per week praktijklessen op ons opleidingscentrum. De overige vier dagen werkt u mee bij een erkend leerbedrijf. Brabant Water is een van de erkende leerbedrijven. Tijdens het opleidingstraject ontvangt u een passend salaris als leerling monteur.

Leerling monteur Rob vertelt...

"De opleiding is erg leuk en interessant, mede door de passie van de ervaren monteurs die je opleiden en klaarstomen voor het vak. De opleiding maakt me nieuwsgierig naar mijn toekomst als monteur."

Rob Vlemminx, leerling monteur bij Brabant Water.

Meld u aan

Wilt u starten met de (BBL-)opleiding en aan de slag voor Brabant Water als leerling monteur? Bekijk dan onze vacatures! Of kom kennismaken met ons. 

Ga naar onze vacatures Kom kennismaken met ons

Monteur en instructeur Corné vertelt...

"Ik heb veel kennis en ervaring door mijn werk als monteur. Daardoor begrijp ik de studenten goed en kan ik ze helpen als ze ergens tegenaan lopen in de praktijk. Dat geeft mij energie."

Corné Sparidaens, senior monteur. Al vele jaren werkzaam als monteur en als instructeur (theorie- en praktijkles) bij het opleidingscentrum.