Ons waterleidingnet van ruim 18.000 kilometer is grotendeels in de jaren vijftig aangelegd. Een deel van de leidingen naderen de komende jaren het einde van hun levensduur. Dit wachten we niet af. Wij gaan nu al proactief aan de slag met het vernieuwen van de leidingen onder de naam 'Masterplan Vitalisatie'.

Wat gaat er gebeuren de komende jaren?

We intensiveren het aantal te vernieuwen leidingen naar 250 km waterleiding per jaar. Zo voorkomen we een grote vervangingspiek in relatief korte tijd.

Met wie werken we samen?

Waar mogelijk werken we samen met de gemeente en nutsbedrijven, om overlast en maatschappelijke kosten zoveel mogelijk te beperken.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Op het moment dat er werkzaamheden in uw buurt plaatsvinden, laten we dat uiteraard tijdig weten. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, moeten we de waterlevering kort onderbreken. Hierbij kiezen we voor de slimste aanpak en gebruiken de nieuwste technieken, zodat we deze momenten zo kort mogelijk kunnen houden. 

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

Vanaf 2019 vernieuwen wij de komende jaren wijk voor wijk de waterleidingen in de diverse Brabantse gemeenten. We communiceren rechtstreeks aan bewoners wanneer er wat gaat gebeuren. 

Ook interessant