Brabant Water verlaagt prijs drinkwater met ruim 7%

1-12-2017

Consumenten en bedrijven in Brabant betalen volgend jaar minder voor hun drinkwater. Voor 1.000 liter water betaal je als klant van Brabant Water slechts 43 cent (exclusief belastingen). Dit is ruim 7% lager dan in voorgaande jaren. Het vastrecht blijft hetzelfde als vorig jaar: € 70,44 per jaar (excl. btw). De gemiddelde jaarrekening voor een huishouden komt daarmee uit op ongeveer 155 euro (inclusief alle belastingen).

 

'Brabanders krijgen wat we hun beloofd hebben: het beste water tegen een zo laag mogelijke prijs. En daar zijn we trots op", aldus Eric van Griensven, manager Klant & Markt bij Brabant Water.

 

Innovatie en efficiëntie
De prijsdaling volgt op een periode van vijf jaar, waarin de drinkwaterprijs voor onze klanten stabiel is gebleven. Brabant Water streeft naar de beste kwaliteit  en dienstverlening tegen zo laag mogelijke kosten. Maatregelen op het  gebied van digitalisering en toepassing van innovatieve technieken helpen ons steeds efficiënter te werken.  Zo kunnen we onze tarieven laag houden, terwijl  we blijven investeren in de watervoorziening en onze dienstverlening naar onze klanten.

 

Investeren in waterkwaliteit en leveringszekerheid
De afgelopen jaren heeft Brabant Water op verschillende locaties in Noord-Brabant geïnvesteerd in het verlagen van de hardheid van het drinkwater. In 2018 wordt het Deltaplan Centrale Ontharding afgerond. Nergens in Brabant komt dan nog hard water uit de kraan.

Daarnaast zijn we inmiddels gestart met een ambitieus strategisch programma voor een toekomstbestendig leidingnet. Met het Masterplan Vitalisatie pakken we de vernieuwing van het leidingnet proactief en planmatig aan. Door het aantal te vernieuwen leidingen te intensiveren van 150 km naar 400 km  per jaar, beperken we het aantal storingen en voorkomen we een grote vervangingspiek in de toekomst. Om de maatschappelijke kosten terug te dringen en de overlast voor de klant te beperken, combineren wij waar mogelijk onze werkzaamheden met die van gemeenten en van overige nutsbedrijven.

 

Meer informatie over de drinkwatertarieven voor 2018 vindt u op www.brabantwater.nl/tarieven.

Pagina overzicht

Brabant Water