Ons kraanwater vindt zijn oorsprong in de beste bronnen van Brabant. Neerslag viel als regen, sneeuw of hagel op de grond en zakte steeds dieper weg in de bodem. Op weg naar het grondwater, soms tot wel driehonderd meter diep. Brabant Water haalt met zorg voor de natuur dat grondwater uit de bodem en maakt hier betrouwbaar drinkwater van.

Bewuste keuze

Brabant Water maakt drinkwater van grondwater. Dat is een bewuste keuze. Grondwater heeft namelijk een constante kwaliteit en is minder kwetsbaar voor verontreinigingen. Het grondwater zit al heel lang in de grond, soms wel duizenden jaren. Het water sijpelt langzaam door de grond en is grotendeels al gezuiverd door dikke klei- en zandlagen. Bovendien zit er geen zuurstof meer in, waardoor er geen bacteriën en virussen in zitten.

Bescherming grondwater

Het water dat we oppompen is nu schoon, we moeten er voor zorgen dat dit ook zo blijft. Dat vraagt om een gezamenlijke inspanning voor het beschermen van onze grondwaterbronnen. Van uw drinkwater.

Doordat het grondwater nu schoon is, is het proces om hier drinkwater van te maken relatief eenvoudig. Van schoon grondwater kunnen we met weinig energie en tegen lage kosten drinkwater maken. Daarom beschermen we onze bronnen goed. Ook moedigen we bedrijven en consumenten aan ditzelfde te doen.