Nederlands kraanwater is misschien wel het beste drinkwater ter wereld. Het is veilig, gezond en duurzaam. Het is het beste gecontroleerde levensmiddel van Nederland. Daarnaast is voldoende water drinken belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam. Kraanwater is een belangrijke bouwstof van alle cellen en organen in het lichaam. Elke dag hebben we zo’n twee liter water nodig.

Duurzaam en veilig

Door het drinken van kraanwater in plaats van bronwater uit flessen, helpt u het milieu én bespaart u geld. Kraanwater is zo’n tweehonderd keer goedkoper. En honderd keer klimaatvriendelijker, waar veel transport en plastic voor nodig is. Bovendien zijn de kwaliteitseisen waaraan kraanwater in Nederland moet voldoen, strenger dan voor bronwater.

Steeds meer mensen kiezen bewust voor kraanwater. Brabant Water stimuleert dit op verschillende manieren.

Openbare watertappunten

Op steeds meer plaatsen in Brabant komt u openbare drinkwatertappunten tegen. Op pleinen, parken, langs fietspaden en andere veelbezochte plekken. Hier kunt u gratis kraanwater tappen in een hervulbare waterfles. Daarom werken we samen met gemeenten in Noord-Brabant en stichting Join the Pipe aan de plaatsing van gemeentelijke drinkwatertappunten. Ook in de horeca wordt steeds vaker kraanwater geschonken.

Kraan met karaf en glas

Kraanwater recepten

Kraanwater van Brabant Water is van nature al lekker verfrissend. Nu kunt u dit nóg lekkerder maken met vers fruit, kruiden of specerijen. We delen graag 12 inspirerende kraanwaterrecepten.

Receptenboekje

Receptenboekje voor kids

Educatieprogramma jeugd ‘Les je dorst’

Gastles in de klas

Wij geven onze unieke waterkennis graag door aan de jeugd. Dit doen we onder andere met het educatieprogramma ‘Les je Dorst’.

Educatie en voorlichting

Hoe kraanwater wordt gemaakt

Ketels in waterproductiebedrijf

Jaarlijks pompen we bijna 180 miljoen m3 grondwater op uit onze waterwingebieden. Hier maken we vervolgens drinkwater van.

Het verhaal achter grondwater

Ook interessant