Nederlands kraanwater is misschien wel het beste drinkwater ter wereld. Het is veilig, gezond en duurzaam. Het is het beste gecontroleerde levensmiddel van Nederland. Daarnaast is voldoende water drinken belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam. Kraanwater is een belangrijke bouwstof van alle cellen en organen in het lichaam. Elke dag hebben we zo’n twee liter water nodig.

Duurzaam en veilig

Door het drinken van kraanwater in plaats van bronwater uit flessen, helpt u het milieu én bespaart u geld. Kraanwater is zo’n tweehonderd keer goedkoper en veel klimaatvriendelijker: het heeft geen verpakking en vrachttransport nodig.  Bovendien zijn de kwaliteitseisen waaraan kraanwater in Nederland moet voldoen, strenger dan voor bronwater.

Lees meer

Kraanwater overal

Kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit, lekker, duurzaam én gezond. Steeds meer mensen kiezen bewust voor kraanwater. Brabant Water stimuleert dit op verschillende manieren.
  • Openbare tappunten
  • Kraanwater op school
  • Kraanwater op evenementen
  • Kraanwater in de horeca

Nationale Kraanwaterdag

Ieder jaar organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven Nationale Kraanwaterdag in september. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren op een leuke manier waar hun kraanwater vandaan komt, hoe ze zelf (nog) slimmer om kunnen gaan met dit duurzame natuurproduct en waarom kraanwater zo gezond voor ze is.

Lees meer over Nationale Kraanwaterdag