Brabant Water, Evides, Waterschap Brabantse Delta en de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht hebben op 22 februari een overeenkomst over een samenwerking binnen Waterkring West getekend. De samenwerkingsovereenkomst verbindt partijen tot 2022. Hiermee geven de partnersĀ invullingĀ  aan een kostenbesparing in de waterketen en het verder verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan inwoners van West-Brabant.

Drinkwater en de waterketen

De Waterkring West bestaat sinds 2011 en heeft de afgelopen jaren een aantal succesvolle projecten afgerond. Voor de toekomst staat inmiddels een aantal nieuwe projecten op de agenda, onder andere gericht op de Omgevingswet. Omdat drinkwater ook deel uitmaakt van de waterketen heeft Brabant Water zich aangesloten.

"Graag werken wij actief samen met gemeenten als het gaat om het vernieuwen van onze waterleidingen. We combineren ons werk met plannen en werkzaamheden van de gemeente. Zo hebben de inwoners van West-Brabant zo min mogelijk overlast", aldus Roland van Hulten, directiesecretaris bij Brabant Water.

Ook interessant

Meer lezen over