Zomerhitte in Brabant: drink voldoende!

24-6-2019
​Op deze tropisch warme dagen is het extra belangrijk voldoende te drinken. Ook als u geen dorst hebt. Let ook op ouderen en kinderen in uw omgeving. Zij vergeten soms op tijd te drinken.

 

Ook huisdieren hebben meer water nodig dan anders. Zorg dat er steeds een bakje met vers water klaarstaat. Gaat u van huis? Neem dan een bidon met kraanwater mee voor onderweg. Op steeds meer plekken in Brabant vindt u onze watertappunten, waar u uw bidon kunt bijvullen. Daarnaast delen wij deze week kraanwater uit op verschillende locaties.

 

Ga slim om met water

Op warme dagen stijgt de watervraag. Brabant Water is hier goed op voorbereid en zorgt dat er - ook bij aanhoudende warmte -  steeds voldoende water uit de kraan komt. We vragen u ook tijdens deze hete zomerdagen slim om te gaan met water en niet-noodzakelijk watergebruik (denk hierbij aan de auto wassen, zwembadjes vullen etc.) te plannen buiten de piekuren (van 6.00 tot 9.00 uur en van 17.00 tot 22.00 uur). Zo kunnen we de waterdruk in heel Brabant op voldoende niveau houden.

 

Bekijk onze tips om slimmer om te gaan met water en onze zomertips.

Pagina overzicht

Brabant Water