U hebt van ons een bericht ontvangen dat u uw jaarrekening later ontvangt door wijzigingen in de afvalstoffenheffing van uw gemeente. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Veelgestelde vragen over uw jaarrekening

Wat wijzigt er in de afvalstoffenheffing in Baarle-Nassau?

Tot 1 januari 2022 betaalde u een vast tarief per maand voor de afvalstoffenheffing. Vanaf januari 2022 bestaat de afvalstoffenheffing uit een lager vast tarief én een variabel tarief op basis van het gewicht van uw restafval (tarief per kilo). Kijk voor meer informatie over het tarief op de website van uw gemeente.

Wanneer geef ik als klant in Baarle-Nassau mijn meterstand door?

U ontvangt van ons een meteropnameverzoek zodra wij u een juiste rekening kunnen sturen. Dit is uiterlijk 1 juli 2023. Bent u niet akkoord met een latere jaarrekening? Dan geeft u uw meterstand door via het webformulier. Deze meterstand gebruiken wij dan om uw gedeeltelijke jaarrekening op te maken. 

Wanneer ontvang ik mijn volgende jaarrekening als ik mijn jaarrekening pas uiterlijk in juli 2023 ontvang?

Als inwoner van de gemeente Baarle-Nassau ontvangt eenmalig een verlate jaarrekening. In november 2023 ontvangt u van ons weer een meteropnameverzoek voor uw volgende jaarrekening. Uw eerstvolgende jaarrekening die u uiterlijk in juli 2023 ontvangt heeft dus betrekking op een langere periode en uw jaarrekening hierna heeft betrekking op een kortere periode.

Wijzigt mijn voorschot in verband met de aanpassing van de afvalstoffenheffing van Baarle-Nassau?

Nee, uw voorschot wijzigt niet. Wij brengen hetzelfde voorschot in rekening totdat wij uw jaarrekening opmaken. Hebt u meer of minder water verbruikt of moet u meer of minder betalen door de gewijzigde afvalstoffenheffing? Dan verrekenen wij dit op uw jaarafrekening. Op uw jaarrekening vindt u dan ook een specificatie van de werkelijke afvalstofheffingen. 

Bent u niet akkoord met een latere jaarrekening?

Klik dan op onderstaande button voor het formulier. Wij sturen u dan een jaarrekening voor uw waterverbruik, rioolheffing en het vaste tarief voor afvalstoffenheffing. De rekening met het variabele tarief voor de afvalstoffenheffing ontvangt u op een later moment.
 

Let op: voor het invullen van dit formulier hebt u uw huidige meterstand nodig.