Op 1 juni 2023 is Brabant Water overgestapt van de ING naar de Rabobank. Sindsdien hebben wij een nieuw rekeningnummer: NL60 RABO 0339 6012 13. Per 1 juli 2024 kunt u niet meer overmaken naar ons oude rekeningnummer van de ING.

Het nieuwe rekeningnummer (IBAN) vindt u terug op de volgende drinkwaterrekening die u van ons krijgt. Meestal is dat een termijnrekening. Maar het kan ook een jaarrekening, eindrekening of een andere soort rekening zijn. Ook op andere brieven en e-mails vindt u ons nieuwe rekeningnummer terug.

Wat betekent dit voor u?

Moet u iets doen? Dat hangt af van hoe u nu uw rekeningen betaalt: 

U betaalt zelf uw rekening via overschrijving

Dan moet u actie ondernemen! In uw eigen bankomgeving moet u het rekeningnummer van Brabant Water aanpassen. Ons nieuwe rekeningnummer is: NL60 RABO 0339 6012 13. Deze actie geldt voor ingeplande betaalopdrachten en voor eenmalige betaalopdrachten. Tip: sla deze aanpassing op in het adresboek van uw bank-app of bij internetbankieren!

Let op: per 1 juli 2024 stopt onze overstapservice. Pas daarom voor die tijd het rekeningnummer aan in uw bankomgeving.

U betaalt uw rekeningen via derden

Dan moet u actie ondernemen! Geef aan de instantie die voor u betaalt door dat wij een ander rekeningnummer hebben. Ons nieuwe rekeningnummer is: NL60 RABO 0339 6012 13. Deze actie geldt voor ingeplande betaalopdrachten en voor eenmalige betaalopdrachten. 

Let op: per 1 juli 2024 stopt onze overstapservice. Geef het nieuwe rekeningnummer voor die tijd door aan de instantie die voor u betaalt.

U betaalt uw rekening via automatische incasso

Dan hoeft u niets te doen. Wij zorgen ervoor dat de betalingen die u doet, via automatische incasso, op het juiste bankrekeningnummer terecht komen.

U betaalt uw rekening online via iDEAL

Dan hoeft u niets te doen. Uw betalingen gaan vanzelf naar het juiste rekeningnummer.  

Veelgestelde vragen

Verandert het rekeningnummer ook voor mijn aanslag waterschapsbelasting?

Nee. De overstap van ING naar Rabobank verandert daar niets aan. Het rekeningnummer waar u uw waterschapsbelasting naar overmaakt blijft hetzelfde.

Ik heb per ongeluk het oude rekeningnummer gebruikt. Gaat dit wel goed?

Per 1 juli 2024 stopt onze overstapservice. Dat betekent dat uw geld vanaf dan niet meer goed bij ons terechtkomt als u het oude rekeningnummer hebt gebruikt. Uw geld wordt automatisch teruggestort op uw rekening óf u krijgt een foutmelding in uw bankomgeving. U kunt vervolgens overmaken naar het juiste rekeningnummer: NL60 RABO 0339 6012 13.

Tip: sla ons nieuwe rekeningnummer (IBAN) op in het adresboek van uw bank-app of bij internetbankieren. Dan maakt u in de toekomst het geld over naar de juiste rekening.