Nederlands kraanwater is het beste gecontroleerde levensmiddel van Nederland. Daarnaast is voldoende water drinken belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam. Kraanwater is een belangrijke bouwstof van alle cellen en organen in het lichaam. Elke dag hebben we zo’n twee liter water nodig. We stimuleren graag het drinken van kraanwater. En tegelijkertijd geven we de boodschap er bewust mee om te gaan om verspilling tegen te gaan.

Duurzaam en betrouwbaar

Door het drinken van kraanwater in plaats van bronwater uit flessen, helpt u het milieu én bespaart u geld. Kraanwater is zo’n tweehonderd keer goedkoper. En honderd keer klimaatvriendelijker, dan flessenwater waar veel transport en plastic voor nodig is. Bovendien zijn de kwaliteitseisen waaraan kraanwater in Nederland moet voldoen, strenger dan voor bronwater. Steeds meer mensen kiezen bewust voor kraanwater. Brabant Water stimuleert dit op verschillende manieren en levert hiermee een waardevolle bijdrage aan de maatschappij.

Openbare drinkwatertappunten

Op steeds meer plaatsen in Noord-Brabant komt u openbare drinkwatertappunten tegen. Op pleinen, parken, langs fietspaden en andere veelbezochte plekken. Hier kunt u gratis kraanwater tappen in een hervulbare waterfles. 

Ook interessant