U staat er wellicht niet iedere dag bij stil, maar slimmer omgaan met water kan letterlijk in een handomdraai. Zo gemakkelijk als dat het uit de kraan komt, zo gemakkelijk kunnen we het samen anders doen. Of u nu thuis bent, zelfstandige of agrariër bent, op kantoor werkt of in de industrie werkt; iedereen kan slimmer omgaan met water.

In een handomdraai

Tips om de watervoetafdruk van uw bedrijf te verkleinen

  • Creëer inzicht in uw watergebruik met onze slimme watermeter.
  • Ga duurzaam om met spoelwater en afvalwater. Hergebruik het als het mogelijk is.
  • Onderzoek mogelijkheden om de waterkringloop te sluiten, ook met omliggende bedrijven.
  • Onderzoek of aanpassingen aan machines, productieprocessen en/of productieketens mogelijkheden tot slimmer omgaan met water bieden.  

Makkelijke tips voor iedereen op kantoor (en thuis)

  • Spoel door met een waterbesparende knop en spaar daardoor water op het toilet.
  • Kies voor zuinige toiletten en waterbesparende kranen.
  • Gebruik regenwater voor reinigingsdoeleinden.
  • Laat een lekkende kraan of toilet gelijk repareren.
  • Kies voor kraanwater in plaats van water uit plastic flessen.

Zuinig op ons Brabant

Brabant Water voelt zich verantwoordelijk om slimmer omgaan met water in Brabant te stimuleren. En doet dat via verschillende wegen. Maar wij kunnen dit niet alleen. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Help mee zuinig om te gaan met ons Brabant. Samen slimmer omgaan met water. Voor nu, voor later. Voor onze planeet.

Slim omgaan met water - tips voor thuis

Wc doortrekken

Kunt u thuis zelf makkelijk iets doen? Zeker weten! Wij hebben een aantal praktische tips voor u, waarbij u zult merken hoe makkelijk het is. 

Thuis slim omgaan met water

Waarom slimmer omgaan met water

Vrouw vult glas met kraanwater

We gaan met z’n allen steeds meer drinkwater gebruiken. Er komen meer mensen bij, de economie groeit en de zomers worden steeds warmer en droger.

Bewust drinkwatergebruik

Check uw watergebruik

Klant achter laptop

Hoeveel drinkwater gebruikt u eigenlijk? Vul de vragen in en ontdek of uw gebruik overeenkomt met het landelijke gemiddelde. Ook ontvangt u na afloop tips om drinkwater te besparen. Minder is altijd beter.

Doe de test

Veelgestelde vragen

Wat doet Brabant Water aan waterbesparing?

Brabant Water heeft een aantal ‘routes’ om watergebruik te verminderen. We geven tips aan u als consument. Ook zijn we in gesprek met bedrijven en adviseren hen over duurzaam watergebruik.

Binnen ons eigen bedrijf zorgen we dat er zo min mogelijk waardevol water verloren gaat. We hergebruiken water waar mogelijk. Ook zijn we betrokken bij een aantal innovatieve projecten, zoals de Waterfabriek en Brainport Smart District (duurzame woningbouw).

Lees meer over deze routes

Ook interessant