Op deze pagina informeren wij u over zaken die niet namens Brabant Water zijn uitgegaan. Denk aan 'phishing -emails' of personen die zich onterecht uitgeven als werknemers van Brabant Water. 

Nepmail Waternet en De Watergroep in omloop


Wij begrijpen dat er klanten van Brabant Water zijn die een e-mail hebben ontvangen van Waternet (collega drinkwaterbedrijf in Amsterdam en omstreken) en van De Watergroep (collega drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Deze e-mail gaat over het betalen van een factuur. Deze e-mails zijn nep, en niet door Waternet of De Watergroep verzonden!

Phishing e-mails

Heeft u zo’n 'phishing' e-mail ontvangen? Maak geen geld over en klik niet op links in de e-mail. In deze nep e-mail wordt u gevraagd binnen 2 dagen een bedrag over te maken naar een Duits bankrekeningnummer. Maak geen geld over! Dit rekeningnummer is niet van Brabant Water of Waternet. Criminelen proberen zo geld van u stelen. 

Nep e-mail gekregen?

Hebt u een nep e-mail gekregen? Verwijder hem dan uit uw mailbox. Of markeer de mail als spam in uw mailprogramma. U hoeft ons niet te bellen, we zijn op de hoogte.

Hebt u geld overgemaakt?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank. Brabant Water kan u helaas niet helpen uw geld terug te krijgen. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. U kunt daarnaast ook een melding doen via https://www.fraudehelpdesk.nl/