vrouw onder een koude douche
Binnen

Voordelen van koud douchen

Een lekkere warme douche kan soms niet lang genoeg duren. Toch is het goed om je te realiseren dat het ook anders kan: een koude douche heeft namelijk veel voordelen voor jou en het milieu.

Een gemiddelde douchebeurt duurt 9 minuten. Je verbruikt dan ongeveer 60 liter (warm) water. Met het oog op het milieu is het beter als we minder drinkwater gebruiken. Daarom is het tijd voor verandering. Want alle kleine veranderingen samen, maken uiteindelijk een groot verschil.

Voordelen 

  • De doorbloeding in je lichaam verbetert: koud douchen stimuleert de doorbloeding in je hele lichaam. Je lichaam krijgt daardoor een energieboost. Dat is nog eens lekker de dag beginnen! 
  • Spierpijn vermindert: door de goede doorbloeding herstellen je spieren sneller. 
  • Je huid verbetert: poriën sluiten door koud water, waardoor je huid egaler aanvoelt. Ook kan een koude douche verlichting brengen voor mensen met huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. 
  • Je haar wordt sterker: koud water zorgt ervoor dat je haar er gezonder en glanzender uitziet. 
  • Stress vermindert. 
  • Je energie-, gas- en waterverbruik vermindert!

Genoeg redenen om direct te starten! ;-) 

Tip

Beginnen met koud douchen kan lastig zijn. Start daarom rustig en in kleine stapjes. Zo maak je van koud douchen jouw nieuwe gewoonte: 
 
Douch steeds een tikje kouder. Je zult merken dat je prima went aan de lagere temperatuur. Probeer het zo lang mogelijk vol te houden en ga bij iedere douchebeurt iets langer onder de koude straal staan.  

Ga jij de uitdaging aan?

Trakteer jezelf dan achteraf op een lekkere warme kop thee of koffie, gezet met Brabants drinkwater. Je hebt het verdiend.

Veel succes! 

Meer inspiratie & tips