verzameling van blikjes van boven gefotografeerd
Duurzaamheid

Blikjes inleveren voor schoon drinkwater!

Je hebt het vast al gemerkt en misschien heb je er zelfs al gebruik van gemaakt: het statiegeld op blikjes! Vanaf 1 april 2023 ontvang je € 0,15 voor elk blikje dat je inlevert. Meer recyclen is minder afval in de natuur. Hiermee help je ons drinkwater schoon te houden!  

Schone bron, schoon drinkwater

Brabant Water maakt namelijk drinkwater van uitsluitend grondwater direct uit de Brabantse natuur. Van schoon grondwater kunnen we met weinig energie en tegen lage(re) kosten drinkwater maken. Dit willen we graag zo houden. Daarom doen we er alles aan om deze bronnen te beschermen. Als jij je plastic flesjes en blikjes inlevert, draag je hier aan bij.

Door blikjes in te leveren voor statiegeld, houd je het grondwater schoon en maken wij makkelijker drinkwater!

Verminder vervuiling van de natuur!

Door blikjes (en plastic flessen) in te leveren voor statiegeld, komt er minder zwerfafval in de natuur terecht. Hierdoor houd je het straatbeeld vrij van plastic flessen en blikjes. En net zo belangrijk: je voorkomt vervuiling van het grondwater. Komt er namelijk vervuiling in de grond in de gebieden waar grondwater wordt opgepompt? Dan stroomt dit binnen enkele jaren naar de grondwaterbronnen. Hoe schoner deze bronnen, hoe makkelijker het is voor Brabant Water om er drinkwater van te maken. Dus: lever je blikjes in bij je supermarkt. Goed voor de natuur en je ontvangt een paar centjes terug!

Meer inspiratie & tips