Drinkwater uit de natuur


​​​​​Ons kraanwater vindt zijn oorsprong in de beste bronnen. Het grondwater van nu is duizenden jaren geleden uit de lucht gevallen, als sneeuw, regen of hagel. Het viel op de grond en zakte steeds dieper weg in de bodem, soms tot wel driehonderd meter diep. Nu halen we dat grondwater weer uit de bodem.

Onze waterwingebieden liggen allemaal in natuurgebieden. Stukken Brabant met een ongerepte natuur, een schone bodem en een minimale kans op verontreiniging. Daardoor blijft het grondwater puur – en van uitstekende kwaliteit. Waar mogelijk stellen wij onze waterwingebieden ook open voor wandelaars en fietsers. 

Bekijk de wandelgids of download de printversie voor mooie routes en leuke waterweetjes. Wil je de wandelgids ontvangen? Vraag een gratis exemplaar bij ons aan.
 
Puur water, zonder toevoegingen.
We voegen niets toe aan het grondwater, alleen een beetje lucht. In de loop der jaren is de zuurstof uit het grondwater verdwenen en zijn gassen, ijzer, mangaan en magnesium in het water opgelost. Die gassen en een gedeelte van het ijzer en mangaan worden verwijderd door lucht aan het water toe te voegen; daarna is het grondwater drinkwater.

Pagina overzicht

Brabant Water