Incassoproces


​Te laat met betalen? Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Dan sturen wij u een herinnering met het verzoek alsnog voor een bepaalde datum te betalen. Doet u dat op tijd? Dan voorkomt u dat wij u een tweede herinnering, aanmaning of laatste betalingsverzoek toesturen, waarbij u incassokosten moet betalen.

 

Openstaande rekening?

Log in op Mijn Brabant Water en betaal direct!

 

Hoe werkt onze incassoprocedure?

Stap 1
Betaalt u uw rekening niet binnen 14 dagen? Dan krijgt u van ons een herinnering. Hebt u betaald op het moment dat u de herinnering krijgt? Dan hoeft u niets te doen.

Stap 2
Hebt u na de herinnering niet op tijd betaald? Dan krijgt u van ons een tweede herinnering. Hiervoor brengen wij € 22,50 incassokosten in rekening. Betaalt u de tweede herinnering binnen 8 dagen? Dan voorkomt u een bezoek van onze incasseerder.

Stap 3
Betaalt u na de tweede herinnering nog niet? Dan komt onze incasseerder bij u langs.* U kunt dan direct bij hem betalen. U kunt ook betalen: 
• bij een vestiging van het GWK. Denkt u eraan dat u een legitimatiebewijs meeneemt.
• via internetbankieren. U stuurt ons een betaalbewijs via brabantwater.nl/betaalbewijs.
Voor het bezoek van onze incasseerder brengen wij € 17,50 extra incassokosten in rekening. Dit is uw laatste kans om te voorkomen dat wij de waterleiding naar uw woning afsluiten. **

Stap 4
Betaalt u nog niet? Dan komen onze incasseerder en onze monteur bij u langs. Dit is uw laatste mogelijkheid om te betalen. U betaalt € 111,00 extra voor de kosten van onze monteur. Betaalt u niet? Dan sluit de monteur direct uw waterleiding af. U betaalt € 246,50 extra als u wilt dat wij u weer aansluiten. Wij sluiten pas weer aan als alle openstaande bedragen zijn betaald.

Stap 5
In enkele gevallen sluiten wij de waterleiding niet af. In plaats daarvan vragen we een Gerechtsdeurwaarder het geld bij u op te halen. U betaalt alle kosten daarvan. Dat zijn:
• de kosten die we maken om het geld van u te krijgen;
• de kosten van een rechtszaak als die nodig is om het geld te krijgen;
• de rentekosten.
Houdt u er rekening mee dat dit u veel geld kan kosten.

 

* De kosten voor stap 2 en 3 zijn minimaal € 40,00 (conform Wet incassokosten).
** In deze fase geven wij uw gegevens door aan de gemeente. Dit zijn wij wettelijk verplicht.

 

 

Pagina overzicht

Brabant Water