Openbare watertappunten


​​U komt op steeds meer plaatsen in Brabant openbare drinkwatertappunten tegen, waar u gratis kraanwater kunt tappen. Op pleinen, in parken, langs fietspaden. Plekken waar u het misschien niet verwacht, maar waar het eigenlijk heel logisch is dat er kraanwater beschikbaar is.

tappunt website.jpgBrabant Water vindt dat kraanwater overal beschikbaar moet zijn. Ook in de openbare ruimte. Daarom werken we samen met gemeenten in Noord-Brabant en stichting Join the Pipe aan de plaatsing van gemeentelijke drinkwatertappunten. 

Slim omgaan met water en natuur
Het lijkt in Nederland vanzelfsprekend dat ieder moment van de dag goede kwaliteit drinkwater beschikbaar is. Water is echter een waardevol product, ga er dus slim mee om en verspil het niet.
Met het plaatsen van tappunten in Noord-Brabant werken we ook mee aan het verminderen van afval, doordat makkelijk een duurzaam flesje of bidon hervult kan worden,

Drinkwaterprojecten buitenland

De plaatsing van een Join the Pipe-tappunt betekent dus niet alleen fris drinkwater voor alle voorbijgangers; met de opbrengst financiert Join the Pipe ook water- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden. 

 

Wilt u ook een tappunt in uw gemeente?

Weet u een perfecte locatie voor een watertappunt in uw dorp of stad? Geef dit dan aan bij uw gemeente. Uw gemeente kan via ons drinkwatertappunten aanvragen.

Waar staan drinkwatertappunten?

Gaat u erop uit in onze mooie provincie? Bekijk hier waar u uw flesje of bidon kunt bijvullen met vers kraanwater.

Downloaden
Klik hier om de tappunten te downloaden voor gebruik op uw mobiele telefoon. 

   


Pagina overzicht

Brabant Water