Bij het opnemen van de watermeterstand ziet u soms kleine druppeltjes op uw watermeter. In de meeste gevallen gaat het hier niet om een lek maar om condensvorming.

Condens ontstaat bij een verschil tussen kou en warmte. Het water dat door de meter stroomt, is altijd vrij koud. De temperatuur rondom de meter is vaak hoger, waardoor waterdamp uit de warme lucht als waterdruppeltjes (condens) neerslaat op de waterleiding en watermeter. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de zomer bij warm en vochtig weer en zeker in combinatie met een slecht geventileerde ruimte.

Zelf controleren

Het verschil tussen een lekkage en condensvorming kunt u controleren door de watermeter en leidingen met een doek droog te wrijven. Bij een lek gaat het gelijk opnieuw druppelen. Bij condens duurt het een tijdje voor er weer druppeltjes ontstaan.

Bij twijfel en vragen kunt u contact met ons opnemen. Gaat het om een lek? Dan komen wij uiteraard langs om dit te verhelpen.

Lees hier hoe u een lekkage van uw watermeter bij vorst en tocht voorkomt

Bekijk hieronder een filmpje met uitleg over het verschil tussen condens en een lekke watermeter.

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Voorkom voorrijkosten

Maakt u een afspraak met onze monteur? En blijkt achteraf dat het toch gaat om condens? Dan brengen wij € 99,22 (incl. 21% btw) aan voorrijkosten in rekening. Zorg er dus voor dat u uw watermeter en de leidingen van tevoren goed controleert.