Werken aan zachter water


​​​Op veel plaatsen in ons voorzieningsgebied maakt Brabant Water het kraanwater zachter. En dat is goed nieuws, want het biedt u een aantal voordelen.

 

Voordelen zachter water

Doordat wij het water ontharden, hoeft u minder zeep, was- en schoonmaakmiddel te gebruiken. Ook hebt u minder last van kalkaanslag, gaat warmwaterapparatuur langer mee en verbruiken deze minder energie.

 banner-met-vier-iconen.gif
Lees meer over de voordelen van zachter water​​​.

 

Komt er in uw regio al zacht(er) water uit de kraan?

Bekijk de waterhardheid in uw woonplaats

U ziet meteen of wij het water in uw regio nog gaan ontharden. Ook vindt u hier gegevens over de samenstelling van uw water.

In 2018 zachter water voor Noord-Brabant

We zorgen ervoor dat in 2018 ons kraanwater nergens meer hard is. Op veel plaatsen is het water van nature al zacht(er) en is ontharden niet nodig. Daar waar het water wel hard is, bouwen we onthardingsinstallaties op onze waterproductielocaties. Afgelopen jaren maakten we het water in de omgeving van Veghel, Boxmeer, Budel, Loosbroek, Oosterhout, Lieshout en Tilburg al zachter. Sinds begin 2018 leveren we ook in de omgeving van Lith zachter water. 


Onthardingsproces

Bent u benieuwd hoe Brabant Water het water zachter maakt? Bekijk de animatie die het onthardingsproces in beeld brengt.


Veel gestelde vragen

- Is hard water schadelijk voor de gezondheid?
- Hoe wordt de hardheid van drinkwater uitgedrukt?
- Kan ik mijn drinkwater ook thuis ontharden?
- Ik heb een thuisontharder. Moet ik deze opnieuw inregelen?

Pagina overzicht

Brabant Water