Het lijkt zo makkelijk. U draait de kraan open en er komt water uit. Maar wat gebeurt er met het water voor het bij u uit de kraan komt? Daar gaat een weg aan vooraf. Water legt de weg af van natuurbron, naar ons waterproductiebedrijf en na zuivering via 18.000 kilometer waterleiding naar uw kraan thuis of op het werk. U beseft: water is een waardevol product. 

Van bron tot kraan

In onze waterproductiebedrijven maken we van grondwater betrouwbaar drinkwater. Dit gaat via een nauwgezet proces van zuiveringsstappen. Bij het maken van drinkwater voegen we niets toe aan het grondwater, alleen een beetje zuurstof. Hierdoor is het drinkwater langer houdbaar én gaat het lekkerder smaken.

In de onderstaande infographic en video wordt het hele proces uitgelegd.

infographic

Privacybeleid

Voor het bekijken van video's dient u marketing-cookies te accepteren.

Bijzonder Brabants Water

Wat maakt Brabants Water zo goed? In Brabant verkeren we in de gelukkige omstandigheid dat het grondwater dat we oppompen, al heel schoon en van hoge kwaliteit is. Als we er zuinig op zijn en onze grondwaterbronnen goed beschermen, kan dat nog eeuwen zo blijven. Vooral de ouderdom van het water, dat tijdens zijn reis allerlei mineralen uit de bodem opneemt, is een belangrijke factor van de kwaliteit. 

Waterkringloop

Van regendruppel tot bron en van bron tot kraanwater: dat noemen we de kringloop van het water. Water verdampt uit de zee waaruit wolken worden gevormd. Uit deze wolken valt neerslag. De neerslag komt in zeeën, rivieren en beekjes of zakt in de grond en komt uiteindelijk weer in de zee terecht. De kringloop begint dan opnieuw. 

Wij pompen het grondwater op en maken hier drinkwater van. We lenen het water om zelf te gebruiken om het daarna weer terug te geven aan de kringloop. U beseft, water is een duurzaam product.

Ook interessant