Lekkende watermeter of condens


​Bij het opnemen van de watermeterstand ziet u soms kleine druppeltjes op uw watermeter. In de meeste gevallen gaat het hier niet om een lek maar om condensvorming.

Condens ontstaat bij een verschil tussen kou en warmte. Het water dat door de meter stroomt is altijd vrij koud. De temperatuur rondom de meter is vaak hoger, waardoor waterdamp uit de warme lucht als waterdruppeltjes (condens) neerslaat op de waterleiding en watermeter. Dit gebeurt bijvoorbeeld in de zomer bij warm en vochtig weer en zeker in combinatie met een slecht geventileerde ruimte.
 
Zelf controleren
Het verschil tussen een lekkage en condensvorming is te controleren door de watermeter en leidingen met een doek droog te wrijven. Bij een lek gaat de meter gelijk opnieuw druppelen. Bij condens duurt het een tijdje voor er weer druppeltjes ontstaan.

Bij twijfel en vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer 073 - 683 80 00 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur). Gaat het om een lek, dan komen wij uiteraard langs om dit te verhelpen.

Bekijk hier een filmpje met uitleg over het verschil tussen condens en een lekke watermeter.

 

 

Pagina overzicht

Brabant Water