Als u een nieuw pand gaat bouwen of een bestaand pand gaat verbouwen, kunt u een bouwwateraansluiting (ook tijdelijke aansluiting genoemd) aanvragen. Dit regelt u zelf makkelijk online via mijnaansluiting.nl. Hebt u tijdens de bouw naast water ook elektriciteit en/of gas nodig? Dan kunt u dat ook in één keer aanvragen.

​Wij zorgen voor het plaatsen en verwijderen van de bouwaansluiting. U beschikt direct over voldoende capaciteit. Zodra de watermeter in uw pand geplaatst kan worden, trekt Brabant Water op uw aangeven de bouwaansluiting door naar uw pand.  

Tarieven tijdelijke aansluiting (bouwaansluiting)

Product

Tijdelijke aansluiting

Verleggen aansluiting

Vastrecht per jaar

2024 (excl. btw)

€ 978,00

€ 640,00

€ 75,84

2024 (incl. btw)

€ 1.066,02

€ 697,60

€ 82,67

2023 (excl. btw)

€ 940,00

€ 601,00

€ 69,84

2023 (incl. btw)

€ 1.024,60

€ 655,09

€ 76,13

De tijdelijke aansluiting verplaatsen wij naar de definitieve plaats of verwijderen wij wanneer de werkzaamheden klaar zijn. Een tijdelijke (bouw)aansluiting verwijderen wij op uw verzoek gratis. Wilt u een tijdelijke aansluiting doortrekken naar een definitieve aansluiting? Dan kunt u een wijziging van de aansluiting aanvragen. Daarbij brengen wij het tarief voor het verleggen van een aansluiting in rekening.

Meer informatie?

Meer informatie over de kosten voor het aanleggen van de bouwwateraansluiting en het doortrekken naar de definitieve plaats van de watermeter vindt u in onze tarievenregeling.

Bekijk hier de Tarievenregeling 2024 (pdf)

Bekijk de Tarievenregeling 2023 (pdf)

Bekijk de Voorschriften meterput bouwwater (pdf)

Veelgestelde vraag

Ik wil voor een adres in Baarle-Hertog een aanvraag voor een aansluiting indienen via Mijnaansluiting.nl. Ik ontvang echter een foutmelding. Wat kan ik doen?

Helaas kan Mijnaansluitingen.nl geen postcodes buiten Nederland verwerken. Dat kunnen wij op dit moment niet oplossen. Hoe vraagt u dan een nieuwe aansluiting aan, of hoe laat u dan een aansluiting wijzigen of verwijderen? Ga naar Mijnaansluiting, maak een account aan of log in met uw e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens selecteert u op de kaart, zo precies mogelijk, uw adres in Baarle-Hertog. Vermeld daarna bij de opmerkingen: uw straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats.