Drinkwatertappunt St. Willebrord geopend

16-5-2017

​Op 16 mei hebben burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en Guïljo van Nuland, algemeen directeur van Brabant Water, het tappunt aan de Dorpsstraat officieel in gebruik genomen. St. Willebrord krijgt als eerste kern in de gemeente Rucphen een drinkwatertappunt. In Noord-Brabant staan nu al meer dan 125 tappunten verspreid over de gemeenten.

 

Duurzaam en gastvrij

"Via een drinkwaterpunt kunnen inwoners en bezoekers gratis hun flesje of bidon vullen met water" vertelt de burgemeester. "We stimuleren zo een gezondere leefstijl van inwoners en bezoekers. En daarnaast bieden we recreanten met drinkwaterpunten een gastvrije ontvangst" vervolgt Van der Meer Mohr. "Het gebruik van drinkwater uit een watertappunt is vele malen duurzamer dan de aanschaf van bronwater uit de winkel. Het hervullen van je flesje is daarbij beter voor het milieu". 

 

Drinkwatertappunten in heel Noord-Brabant

Brabant Water vindt dat kraanwater altijd en overal beschikbaar moet zijn en juicht initiatieven die kraanwater op de kaart zetten dan ook van harte toe. Samen met gemeenten in Noord-Brabant en stichting Join the Pipe werken we aan de plaatsing van gemeentelijke drinkwatertappunten. 

 

tappunt rucphen.JPG 

    

Pagina overzicht

Brabant Water