Er wordt veel kraanwater gebruikt!

19-6-2017

Vanwege de tropische temperaturen gebruiken we ruim 30 tot 50% meer kraanwater dan normaal. Met name in de avonduren. Hierdoor kan er bruin water uit de kraan komen. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid.

We zoeken massaal verkoeling, drinken extra, vullen zwembadjes en sproeien onze tuinen. Brabant Water merkt dit in de vraag naar kraanwater. We verbruiken deze dagen ruim 30 tot 50% meer water dan op normale, koelere dagen in juni.

Kans op bruin water door hoog waterverbruik
We verwachten deze week vooral extra pieken in de waterafzet in de avonduren. Tijdens die pieken kan sprake zijn van bruin water. De bruine kleur wordt veroorzaakt door roestdeeltjes, die bij veel waterverbruik kunnen vrijkomen van de waterleidingen. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Klik hier voor meer informatie over bruin water.

Zomertips
Tijdens deze zomerse dagen is het extra belangrijk voldoende te drinken. Let u vooral op kinderen en ouderen in uw omgeving. Zorg ook dat huisdieren altijd voldoende water hebben. Bent u langere tijd van huis geweest? Spoel dan bij thuiskomst eerst de leidingen door.

Lees al onze zomertips.

Pagina overzicht

Brabant Water