Help mee de kans op lage waterdruk en bruin water te verkleinen

23-7-2019
​Deze zomer is het weer tropische warm geweest.  Beperk op deze warme dagen uw watergebruik zoveel mogelijk tijdens de piekmomenten. Zo kunnen wij de waterdruk in heel Brabant op peil houden en is er minder kans op bruin water uit de kraan.

Op warme dagen stijgt de watervraag. Brabant Water is hier goed op voorbereid en zorgt dat er - ook bij aanhoudende warmte -  steeds voldoende water uit de kraan komt. We vragen u ook tijdens deze hete zomerdagen slim om te gaan met water en niet-noodzakelijk watergebruik (denk hierbij aan de auto wassen, zwembadjes vullen etc.) te plannen buiten de piekuren (van 6.00 tot 9.00 uur en van 17.00 tot 22.00 uur). Zo blijft de kans op lage waterdruk en bruin water zo klein mogelijk. Komt er toch bruin water uit de kraan? Dit ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid.

Drink voldoende

Bij de verwachte extreem hoge temperaturen is het extra belangrijk voldoende te drinken. Ook als u geen dorst hebt. Let vooral op ouderen en kinderen in uw omgeving. Zij vergeten soms op tijd te drinken. Ook huisdieren hebben meer water nodig dan anders. Zorg dat er steeds een bakje met vers water klaarstaat. 

Gaat u van huis? Neem dan een bidon met kraanwater mee voor onderweg. Op steeds meer plekken in Brabant vindt u onze watertappunten, waar u uw bidon kunt bijvullen. Daarnaast delen wij deze week kraanwater uit op verschillende locaties.

  

Lees meer over slim omgaan met water en bekijk onze zomertips.

Pagina overzicht

Brabant Water