Vernieuwing leidingen in uw wijk


​​​​​​​​​​​​​​​​​Het waterleidingnet in Noord-Brabant is grotendeels in de jaren vijftig aangelegd. Om een goede drinkwaterlevering voor nu en in de toekomst zeker te stellen, vernieuwen wij de komende jaren wijk voor wijk de waterleidingen in de diverse Brabantse gemeenten. Gaan we bij u in de buurt aan de slag? Dan informeren wij u hierover altijd vooraf per brief.

 

​Wat merkt u thuis van de werkzaamheden?
Brabant Water zorgt ervoor dat u zo min mogelijk merkt van de werkzaamheden. Toch is enige overlast helaas onvermijdelijk. Wanneer wij bij u in de straat aan het werk zijn, hebt u misschien even geen water. U ontvangt hierover vooraf bericht per brief of kaartje. In sommige gevallen moeten wij ook bij u in uw voortuin en/of huis aan de leiding werken. Ook dan maken wij op tijd een afspraak.

 

Mogelijke overlast op straat
Wanneer wij de waterleidingen vervangen, kiezen wij voor de slimste aanpak om de momenten dat u zonder water zit zo beperkt en kort mogelijk te houden. Hierdoor moeten wij dan meestal wel meerdere keren het straatwerk openbreken in de periode dat we in uw wijk bezig zijn. Om uw woning zo goed mogelijk bereikbaar te houden, herstellen wij het straatwerk tussendoor tijdelijk. Als al onze werkzaamheden zijn afgerond, leggen we het straatwerk definitief terug.


 

​​

​Samenwerking met gemeenten en overige nutsbedrijven
Waar mogelijk combineert Brabant Water haar vernieuwingswerkzaamheden met die van de gemeenten en van overige nutsbedrijven. Wij werken bijvoorbeeld veel samen met Enexis. Door samenwerking kunnen we de maatschappelijke kosten terugdringen en beperken we de overlast voor de klant, doordat de straat voor alle werkzaamheden maar in één periode opengebroken hoeft te worden.

​Actuele informatie
Via www.waterstoring.nl/brabantwater​  blijft u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden bij u in de buurt. U kunt zich abonneren voor updates per e-mail of sms.​

Veelgestelde vragen
Jullie vervangen de waterleiding in m​ijn straat. Waarom wordt het straatwerk meerdere keren opengemaakt?

Pagina overzicht

Brabant Water