Werkzaamheden Oss


​Om ook in de toekomst een goede drinkwatervoorziening te kunnen garanderen, hebben wij rondom Oss verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Als u hier thuis iets van kon merken, hebt u vooraf een brief of e-mail ontvangen.

 

Uw drinkwater is zachter
Wij hebben onthardingsinstallaties gebouwd op onze waterproductielocaties Loosbroek en Lith, die vanaf februari 2017 zorgen voor de levering van drinkwater in de omgeving Oss. Hierdoor is de samenstelling van uw drinkwater in maart 2017 zachter geworden (8 odH.) In november 2017 zijn wij gestart met de vernieuwing van een grote waterleiding. Hierdoor was het water tijdelijk weer harder. In mei 2018 zijn alle werkzaamheden afgerond en ontvangt u definitief water met een hardheid van gemiddeld 8 odH.

Lees meer over (de voordelen van) zachter water.

 

Waterproductiebedrijf Macharen niet langer in gebruik

De waterwinning en zuivering in Macharen is kwetsbaar en niet duurzaam. Daarom wordt vanaf mei 2018 waterproductiebedrijf Macharen niet meer ingezet. Klanten in Oss en omgeving ontvangen  hun drinkwater dan uitsluitend nog vanaf onze waterproductiebedrijven Lith en/of Loosbroek.

 

Vernieuwing transportleiding vanuit Loosbroek

In november 2017 zijn wij gestart met de vernieuwing van een grote waterleiding (transportleiding) vanuit waterproductiebedrijf Loosbroek naar Oss. Dit is nodig om Oss en omgeving continu van voldoende drinkwater te kunnen voorzien. Vanaf begin mei stroomt er water uit uw kraan van waterproductiebedrijf Lith of Loosbroek. Lees meer over de samenstelling van uw drinkwater.

 

Vernieuwing van de waterleiding in uw wijk

In Oss zijn we ook volop bezig met het vernieuwen van waterleidingen in de straat. Als we in uw wijk aan de slag gaan, informeren wij u hierover vooraf per brief.

Lees meer over het vernieuwen van het leidingnet.

 

Pagina overzicht

Brabant Water