Waterhardheid en zuurgraad


De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). Dit geeft de hoeveelheid kalk en magnesium in water aan. De hardheid van het drinkwater dat wij in Noord-Brabant leveren varieert van 5,0 ºdH tot 10,9 ºdH.

 

De waterleidingbedrijven hanteren de volgende indeling voor de waterhardheid:
- 0 tot 4º dH: zeer zacht water
- 4 tot 8º dH: zacht water
- 8 tot 12º dH: gemiddeld
- 12 tot 18 ºdH: vrij hard water
- 18 tot 30 ºdH: hard water

 

Zachter water voor Noord-Brabant

Brabant Water werkt hard aan de kwaliteit van uw kraanwater. Met resultaat! Sinds 2018 heeft geen enkele klant nog hard water. Zachter water bevat minder kalk. En dat biedt voordelen​

 

Wat is de waterhardheid in uw woonplaats?

Als u uw woonplaats kiest, ziet u hoe hard (en hoe zuur) uw kraanwater is. U kunt vervolgens ook een pdf met de exacte samenstelling van uw kraanwater downloaden.

 Waterkwaliteitsgegevens opvragen

Woonplaats:

Toon gegevens 


Zuurgraad van het drinkwater

De zuurgraad van het water wordt uitgedrukt in pH-waarde. Als de waarde kleiner is dan 7 spreken we van zuur water. Is deze gelijk aan 7 dan is het water pH-neutraal. Ligt de zuurgraad tussen de 7 en 14 dan is het water basisch. De zuurgraad van het drinkwater in Noord-Brabant varieert van 7,5 tot 8,4 pH en is dus altijd basisch.   
  
Hierboven kunt u bij 'Waterkwaliteitsgegevens opvragen' nagaan wat exact de zuurgraad van het water in uw woonplaats is. 

Pagina overzicht

Brabant Water